Warm dak

Staaldak
Een ‘warm dak’ (106 profiel) is een dakconstructie waarbij de isolatie aan de bovenzijde van de dragende constructie is aangebracht. De waterkerende laag bevindt zich boven de isolatie. Bij platte daken wordt hiervoor doorgaans het zogenaamde 106 profiel toegepast. Dit is een geprofileerde staalplaat, die wordt voorzien van isolatie (EPS, PUR, PIR of minerale wol), een dampremmende laag en tenslotte een enkele of meerlaagse dakbedekking die kan bestaan uit een bitumineuze of kunststof dakbedekking.

Een ‘warm dak’ wordt ook wel ‘opbouw staaldak’ genoemd. Deze is leverbaar in sendzimir verzinkt of voorzien van een interieurcoating aan de binnenzijde. Voor akoestische verbeteringen is ook een geperforeerde uitvoering leverbaar. Hierbij wordt het profiel voorzien van een steen- of glaswolvulling.

Zie hieronder een voorbeeld van een damwandplaat en de daarbij behorende overspanningstabel.

Doorsnede damwandplaat

Warm dak

 

X-dek

Een X-dek is het perfecte alternatief voor het traditionele warm dak principe. In feite is X-dek een volgeschuimd 107 profiel, voorzien van een ongeprofileerde staalplaat of cacheerlaag als toplaag. Er hoeft dus alleen nog maar dakbedekking aan te worden gebracht en klaar is uw (platte) dak. De onderkant van het paneel is voorzien van een interieurcoating en wordt visueel niet verstoord door bevestigers. Daarnaast is dit systeem lichter en sneller uit te voeren dan het traditionele ‘opbouw staaldak’.

Download de overspanningstabel van de damwandplaat

 

Twitter

Twitter has returned errors:

  • “Rate limit exceeded [error code: 88]”

More information on errors that have codes here.

Van den Brink Montage B.V. De Bonkelaar 7 3774 SB Kootwijkerbroek

Van den Brink Montage BV

+31 (0)342 44 44 40

VDB Staalbouw

+31 (0)342 44 48 00
Copyright Van den Brink Montage 2019