Lichtnokken

Agrarische bouw
Bij de stallen begint het ontwerp altijd met de vraag; hoe gaan we op een zo efficiënt mogelijke manier de stal van frisse lucht voorzien? Met name in rundveestallen gebeurt dit door middel van licht- en ventilatienokken. Hierbij is voldoende (dag)licht belangrijk voor zowel het dier als de boer.

Licht- en ventilatienokken bestaande uit enkelwandige lichtplaten hebben een negatieve invloed op het klimaat in de stal, omdat deze platen in hoge mate koud- en warmtedoorlatend zijn en hiermee de luchtstroming in de stal beïnvloeden. Om dit alles te voorkomen zijn er meerwandige polycarbonaat platen met een UV-werende laag, waarbij dit tot het minimum wordt beperkt. We hebben voor elke stal licht- en ventilatienokken die bijdragen aan het welzijn van uw dieren.

Utiliteitsbouw
Bij utiliteitsbouw is het vooral belangrijk dat er voldoende (dag)licht binnenkomt met zo weinig mogelijk invloed van buiten op de temperatuur. Dit is goed te bewerkstelligen door middel van meerwandige polycarbonaat platen die van een UV-werende laag zijn voorzien. In deze tijd waar energieneutraal bouwen steeds meer zijn weg vindt, worden er meer lichtkoepels gemonteerd met een U-waarde van 2.5. Tevens kunnen we lichtkoepels leveren die elektrisch te openen zijn.

Van den Brink Montage helpt u graag een afgewogen keuze te maken tussen de diverse licht- en ventilatienokken (open, dicht, oversteek, etc.).

 

Twitter

Bincx B.V.

De Bonkelaar 7
3774 SB Kootwijkerbroek


+31 (0)342 44 44 40

@  info@bincx.nl

Copyright Van den Brink Montage 2020